Slaměný dům s hliněnou fasádou, 4+kk, terasa, zahrada, les, 2min chůze od SKI areálu Hlubočky u Ol.

Evidenční číslo: 23
Typ: Samostatně stojící
Adresa: V Podlesí, Hlubočky, Olomouc
Cena: 7 490 000Kč
Poznámka k ceně: možno převzít úvěr s úrokovou sazbou 2%
7 490 000Kč

Nemovitosti

Popis nemovitosti

Hledáte prostor vybudovaný v souladu s přírodou, ve kterém se budete cítit opravdu doma? Nabízíme novostavbu atypického RD 4+kk, s velkorysou terasou, zasazenou do unikátního přírodního terénu, s pozemkem 1483m2 a navazujícím vlastním lesem 1290m2. Základem domu jsou betonové základy, na kterých je vybudovaná dřevěná konstrukce, vyplněná samonosnými slaměnými kvádry, s tloušťkou stěn 1-1,2m a dvouvrstvou hliněnou omítkou.
Díky použité technologii, disponuje dům spoustou zajímavých zákoutí, jak venku, tak v netradičně řešeném interiéru s přírodními, hliněnými omítkami. Do domu se vchází přes terasu (30m2), která nabízí nádherný výhled a lemuje stavbu ze západní strany. Hlavní obytný prostor (35m2), je s terasou pohledově propojen dřevěnými EURO okny s trojsky.
V celém domě je masivní borovicová podlaha, hlavní prostor je vybaven kuchyňským a jídelním koutem a nabízí vstup do dalších dvou pokojů a ložnice. Je zde příprava pro myčku i středový kuchyňský ostrůvek. V domě jsou k dispozici dvě koupelny. Větší koupelna s litinovou vanou, je přístupná z hlavního prostoru a druhá koupelna, vybavená sprchovým koutem s břidlicovou podlahou, tvoří zázemí ložnice.
Stavba je difuzně otevřená, dům je charakterem pasivní, Ohřev vody řeší el. bojler a vytápění centrálně ovládané el. infrapanely, které jsou užívány díky skvělým izolačním vlastnostem stavby minimálně. Odpad je sveden do jímky s možností připojení na kanalizaci. Dům je k dispozici ihned, je zde třeba, dokončit záklop stropní izolace a výztuhu stropního roštu. Na střeše se nabízí položit lehkou střešní krytinu, nebo dokončit původní záměr, s hydroizolační membránou a zelenou zatravněnou střechou + pohledový záklop. V rámci koupě je možnost převzít úvěr s výhodnou úrokovou sazbou do 2%
Celý prostor je připraven poskytnout zázemí kreativním lidem, kteří ocení netradiční aspekty stavby, zasazené citlivě do přírodního prostředí, kterému na zahradě dominuje unikátní buk červený a část stavby původního kamenného sklepa, který působí tajuplně a vedle kterého je vybudováno letní posezení. Je zde prostor jak pro rodinu s dětmi, které tady objeví spoustu zákoutí pro hru, včetně sousedního SKI areálu, kde jsou k dispozici 2 vleky, umělé zasněžování, lyžařská školka i noční lyžování. Rovněž zde může nalézt domov aktivní pár, který ocení dostatek místa, např. pro samostatnou pracovnu a bydlení v absolutním klidu, v kontaktu s přírodou, včetně 15 min. dostupnosti Olomouce.
Přírodní park Údolí Bystřice a Hluboček se rozkládá v jihozápadním okraji Domašovské vrchoviny, okolo řeky Bystřice, která zde vytvořila skalnaté údolí s kaňony, skalními ostrohy a kamennými moři. Obec Hlubočky 382m n.m., je z hlediska vybavenosti na úrovni menšího města, včetně mateřské i základní školy. Místo je propojené sítí cyklostezek např. se Svatým Kopečkem, proslulým kromě bohaté historie, rovněž zoologickou zahradou. PENB nebyl přeložen, uvádíme tedy tř. G.

Základní info

Umístění: Klidná část obce
Typ objektu: Samostatně stojící
Konstrukce: Dřevostavba
Adresa: V Podlesí, Hlubočky, Olomouc
Cena obsahuje s provizí RK

Plochy

Plocha zastavená: 159m2
Plocha sklepa: 6m2
Plocha zahrady: 1483m2
Plocha terasy: 30m2

Počty místností, umístění

Počet místností: 4
Počet koupelen: 2
Počet pokojů: 4
Počet NP: 1
Počet PP: 1
Typ objektu: 1. podlaží

Energetická náročnost budovy/bytu

Třída en. náročnosti: G - Mimořádně nehospodárná
Podle vyhlášky: vyhláška č. 264/2020 Sb.

Vybavení objektu

Sklep, Terasa, Parkování, Zahrada

Inženýrské sítě

230V, Internet

Dopravní dostupnost

Vlak, Silnice, Dálnice, Autobus

Vybavenost v okolí

Kompletní síť obchodů a služeb, Supermarket, Škola, Školka, Úřady, Zdravotnická zařízení, Pošta

Charakter okolí objektu

Obytná

Další údaje

Zdroj vody:

Studna, Dálkový vodovod

Telekomunikace:

Internet

Přístupová cesta:

Asfaltová

Odpad, kanalizace:

Jímka

Typ vytápění objektu:

Ústrední elektrické

Máte otázku?

Kde inzerujeme?